Glasfiberlaminat GRP

GUP, GAP, GRP eller FRP

Glasfiber forstærket plast, GRP, også kendt som FRP, Glasfaserverstärkter Kunststoff (GFK), glasfiberforstærket umættet polyester (GUP) er en af de vigtigste komponenter i vore produkter. Glasfibermateriale kendetegnes ved dets høje mekaniske styrker, lave vægt, korrosion-og temperaturresistente egenskaber, varmeisolering, glatte indvendige overflader, let ved at danne komplekse former, enkel reparation og dets samlede omkostningseffektivitet.

Dybest set består materialet (laminatet) af en hærdeplast (resin/harpiks) og glasfibre. Til at vælge den rigtige kombination af disse materialer, den rigtige resin, den bedste vikleteknik og glasfibertype, der garanterer kvaliteten og fordelene ved materialet, er Plasticon Composites det rigtige partnervalg.

De væsentligste komponenter

Fremstilling af hærdeplast indebærer en kemisk reaktion hvor molekyler dannes og varme frigives. Når den nye molekylestruktur dannes, skabes den endelige form. Hærdeplast materialer er polyester, epoxy og polyuretan resiner. Plasticon Composites anvender forskellige typer af resiner, afhængigt af mediet og de betingelser hvori det endelige produkt vil blive installeret.

Glasfibrene bruges til at forbedre den mekaniske styrke, modstand mod skade udefra og til at sikre et formbestandigt produkt. Glasfibre anvendes i en lang række udformninger såsom; måtter, roving, vlies og sammensyede bånd. Plasticon Composites vælger den korrekte sammensætning af glasfibre og er stand til at anvende, forarbejde og laminere dette materiale, så der garanteres produkter med en optimal mekanisk styrke.

Hvis det er nødvendigt, anvender Plasticon Composites andre fibre, såsom kulstoffibre.

Viden er nødvendig!

Erfaring og ekspertise er nøglen til at sikre, at kunder får leveret et veldesignet produkt. Det er Plasticon Composites daglige forretning at rådgive, informere og endda uddanne vores kunder i kunsten at konstruere produkter der fremstilles i glasfiber (GRP).

CBL, kemiske barrierelag

”Fuld GRP produkter” fra Plasticon Composites omfatter altid et kemisk barrierelag (CBL) og et styrkelag (SL). Begge lag fremstilles af glasfiberlaminat (GRP). CBL er det inderste lag og har direkte kontakt med mediet. Forskellen mellem CBL- og SL-lagene er hovedsagelig glasprocenten, men kan også være sammensætningen af glasfibre og resin. 

Korrekt design af lagene og ikke mindst vedhæftning mellem lagene, så de fremstår som et laminat, er en færdighed som kun bør udføres af eksperter.

Anvendte resiner i glasfiber (GRP)

Oprindeligt blev polyesterresiner primært brugt som basismateriale i styrkelag. Senere, efter polyesterproducenternes imponerende udvikling af nye polyestere, kan de nu også anvendes til korrosionsbeskyttelse som et kemisk barrierelag på indersiden af et produkt. De vigtigste resiner der bruges af Plasticon Composites er:

  • Ortopolyester (Orthopthalic Resin)
  • Isopolyester (Isopthalic Resin)
  • ISO/NPG polyester (Isopthalic Neo Pentyl Glycol Resin)
  • Bisphenol polyester (Bisphenolic Resin)
  • Terephthalsyre polyester (Therephtalic Resin)
  • Vinylester (Vinyl ester Resin)
  • Brandhæmmede polyestere (Fire Retardant Resin)

Anvendelsesorienterede områder af GRP

Glasfiber (GRP) produkter fra Plasticon Composites anvendes af industrielle markeder for håndtering af kemiske væsker, opbevaring af væsker og behandling af våde eller tørre gasser. Gennem årene har Plasticon Composites leveret til de industrielle markeder på regionalt, nationalt og internationalt plan. Vi har udviklet vore produkter sammen med vore kunder og til anvendelsesorienterede specifikationer. Udover uafhængige organisationers standarder for design og fremstilling, fastholder vi vores egen Plasticon Composites standard. De fleste af vore glasfiber (GRP) produkter, såsom lagertanke, kanalsystemer, Skorstensforinger, rørsystemer og spraylanser har cylindrisk form. Fordelen ved at arbejde med glasfiber (GRP) er de uendelige muligheder i tykkelse, kombination med andre materialer, mix af materialer og er derfor lette at renholde med glatte overflader og i tilgift en god isoleringsevne.

Glasfiber (GRP) produkter er ideelle til on-site installation. Vort internationale team af certificerede lamineringseksperter håndterer dagligt installationsopgaver for kunder over hele verden.

Glasfiber (GRP) kan også fremstilles til ikke-cylindriske applikationer, læse om en af disse projekter.

Kontakt os for mere information og om mulighederne for anvendelse af glasfiber (GRP) og industrielle applikationer.